Živeti zdravo in polno življenje, v naših naravnih hišah.

Gradnja naravnih hiš je podobna gradnji naše standardne izvedbe, le da v tem sistemu uporabljamo ekološke materiale svetovno znanih proizvajalcev z pridobljenimi CE certifikati.

Investitorju damo možnost izbire izolativnih materialov kot so: lesno vlaknene plošče, industrijska konoplja, kamena volna, celuloza, pluta. To so biološko brezhibni, pretežno obnovljivi, popolnoma reciklirni materiali, ki ne pogojujejo dimenzije in oblike pri gradnji vaše hiše. Z gotovostjo lahko trdimo, da so to hiše z najboljšimi bivalnimi lastnostmi, katere so nadvse primerne za ljudi z težavami na dihalih ali revmatičnimi obolenji, saj ti materiali soustvarjajo prijetno klimo v prostoru.

Čas in cena gradnje takih hiš se bistveno ne razlikuje od ostalih sistemov gradnje.

 

Osnovne prednosti, ki jih ponuja gradnja Naravne hiše, v primerjavi z ostalimi nizko energijskimi in pasivnimi hišami so:

 

  • do 80 % nižji stroški ogrevanja in obratovanja
  • do 90 % manj primarne energije
  • ni potrebe za vgradnjo parne zapore
  • hiša ne potrebuje prezračevalne naprave
  • fosilna in električna energije za ogrevanje niso potrebna
  • bivanje v taki hiši razbremenjuje okolje z več kot 80 % manj CO2

 

Naravne hiše so zdrave zahvaljujoč zračni fasadi, saj vodna para prosto prehaja iz notranjosti navzven zato ne potrebujejo nobene zatesnitve pred vetrom, nobene parne zapore, nobene drage in nezdrave prezračevalne naprave ter nobene potratne naprave za ogrevanje. Zaradi nezapletenega načina gradnje z naravnimi materiali omogočajo stanovalcem zdravo bivanje in so okolju prijazne.

 

Naravne zdrave hiše spadajo v razred nizko energijskih hiš.